Logo
ISKALNIK PO STRANI
  1. Dom
  2. >
  3. Pogosta vprašanja
  4. >
  5. Priključevanje
  6. >
  7. Odpreti nameravam s.p. s proizvodno dejavnostjo, ki bo potekala v najetih prostorih stanovanjskega objekta. Za potrebe s.p. bi potreboval dodaten priključek. Kaj moram storiti in kolikšni so stroški?

Odpreti nameravam s.p. s proizvodno dejavnostjo, ki bo potekala v najetih prostorih stanovanjskega objekta. Za potrebe s.p. bi potreboval dodaten priključek. Kaj moram storiti in kolikšni so stroški?

Za ureditev vaše obratovalnice bo potrebno pri vašem lokalnem elektrodistribucijskem podjetju pridobiti novo soglasje za priključitev, ki bo izdano na ime lastnika objekta (najemnikom se soglasja za priključitev ne izdajajo). V soglasju za priključitev bodo podani tehnični pogoji za priključitev. Nato bo lastnik objekta moral pridobiti pogodbo o priključitvi in plačati omrežnino za priključno moč ter ostale morebitne stroške, povezane z novim ali obstoječim priključkom. Temu bo sledila ustrezna preureditev napeljave v objektu - stanovanjski hiši - ločitev stanovanjskega dela in prostorov nove obratovalnice. Po končanih delih bo lastnik lahko zaprosil za priključitev. Prošnji bo moral priložiti zapisnik o ustreznosti novih električnih napeljav in pogodbo o dobavi električne energije, katero lahko po pooblastilu lastnika objekta pridobite na svoje ime tudi vi. Na podlagi teh dokumentov bo lastnik objekta podpisal še pogodbo o uporabi sistema, v kateri vas bo pooblastil za plačevanje omrežnine za uporabo distribucijskega omrežja, vaše lokalno elektrodistribucijsko podjetje pa bo izvedlo priključitev.

Višine stroškov vam zaradi premalo podatkov o vaših potrebah po električni energiji ter informacij o stanju omrežja in obstoječega priključka, žal me moremo posredovati, so pa le ti stvar vlagatelja zahteve za novo merilno mesto - lastnika objekta (oziroma vašega dogovora z lastnikom objekta).