Logo
ISKALNIK PO STRANI
  1. Dom
  2. >
  3. Pogosta vprašanja
  4. >
  5. Priključevanje
  6. >
  7. Omrežnino za priključno moč sem plačal že pred več leti, ko sem pridobil gradbeno dovoljenje za hišo. Sedaj, ko želim priključiti elektriko, pa mi ta prispevek ponovno zaračunate. Smatram, da bi moral biti to enkratni strošek.

Omrežnino za priključno moč sem plačal že pred več leti, ko sem pridobil gradbeno dovoljenje za hišo. Sedaj, ko želim priključiti elektriko, pa mi ta prispevek ponovno zaračunate. Smatram, da bi moral biti to enkratni strošek.

Ko ste pred več leti pridobili elektroenergetsko soglasje in na podlagi pogodbe izpolnili svoje finančnih obveznosti, je od takrat takrat preteklo že več let. Obligacijski zakonik navaja, da znaša splošni zastaralni rok za izpolnitev zavez po pogodbah 5 let, kar pomeni, da bi morali v tem roku zahtevati izpolnitev pogojev, za katere ste plačali prispevek. Predvidevamo, da tega v navedenem roku niste storili, zato vam je vaše lokalno elektrodistribucijsko podjetje po izdaji novega soglasja za priključitev ponovno zaračunalo omrežnino za priključno moč.