Logo
ISKALNIK PO STRANI
  1. Dom
  2. >
  3. Pogosta vprašanja
  4. >
  5. Priključevanje
  6. >
  7. Živimo v trietažni hiši in do sedaj smo si stroške elektrike delili. Ker se je spremenilo lastniško razmerje enega od stanovanj, bi želeli za našo etažo vzpostaviti svoj električni priključek. Zanima me postopek pridobitve lastnega priključka.

Živimo v trietažni hiši in do sedaj smo si stroške elektrike delili. Ker se je spremenilo lastniško razmerje enega od stanovanj, bi želeli za našo etažo vzpostaviti svoj električni priključek. Zanima me postopek pridobitve lastnega priključka.

Za izvedbo ločenega merilnega mesta se boste morali obrniti na lokalno elektrodistribucijsko podjetje, kjer vam bodo izdali ustrezno soglasje za priključitev za novo merilno mesto, v katerem bodo zapisali tehnične pogoje. Po pravnomočnosti soglasja za priključitev boste lahko zaprosili za pogodbo o priključitvi, s katero bodo določeni stroški omrežnine za priključno moč in neposredni stroški priključitve. Omrežnina za priključno moč je odvisna od vaših potreb po priključni moči, ki jih boste sporočili pred izdajo soglasja za priključitev.

Po plačilu obveznosti boste morali pristopiti k predelavi svoje notranje inštalacije. Ker nam konfiguracija vaše notranje inštalacije ni poznana, stroškov ni mogoče oceniti. Svetujemo vam, da poiščete elektroništalaterja (ki se registrirano ukvarja s to dejavnostjo), ki vam bo po ogledu lahko ocenil stroške predelave, po predelavi pa vam bo lahko izdal protokol o opravljenih meritvah inštalacije. Po izvedbi predelave boste zaprosili za priključitev ter sklenili pogodbo o uporabi sistema z lokalnim elektrodistribucijskim podjetjem in pogodbo o dobavi električne energije z izbranim ponudnikom električne energije.

Vse dodatne in  podrobnejše  informacije boste lahko pridobili pri lokalnem elektrodistribucijskem podjetju.